28. februar 2010

Vekst.

Aarhus, Danmark 2005



Spor.

Skagen, Danmark 2005

På vei hjem fra Tyskland reiste vi innom Skagen, hvor vi overnattet. Ofte blir våre reiser litt omfattende, og preget av litt impuls. Kanskje er det oss, kanskje er det vår reisemåte. Vi reiser sjelden med fly, og bruker heller "tiden det tar". Du skal kjenne reisen, på hele deg. Begrepet dannelsesreiser bør kanskje innføres igjen.
Et grønt rom.

Oslo 2005

Karljohansgate i Oslo. Hver dag. Fra kontoret på Stortorget, gjennom Slottsparken. På vei til eller fra leiligheten på Majorstua. Med ideer og løsninger til utstillinger og filmer. På kveldstid og i helgene innimellom skrev vi på avisartikler, prosjektoppgaver og dokumentarfilmprosjektene for NRK1: "Livet på Lio" (2004), "Dei som lever av havet" (2005) og "Trua på ein draum" (2008). Vi jobbet mye. Slik er det ennå. Vi elsker det.
"Veronikas to liv"

Huseby 2005

"Ingen 9 til 4 jobb" var tittelen på det første intervjuet jeg skrev. Tror det var på barneskolen. Jeg intervjuet far. Husker at jeg med ung iver var opptatt med å få fram at han jobbet mye mer enn noen annen jeg visste om. Og at landbruket krevde en innsats og motivasjon som kanskje andre yrker ikke er i nærheten av. Jeg mener han brukte det "å ha et kall" som et bilde på hvorfor han hadde valgt som han gjorde.

Jeg tror jeg er arvelig belastet, like mye som påvirket gjennom oppvekst i en familie og et miljø der arbeid ga stor glede. Årene mine i Oslo har krevd mye innsats, og mange arbeidstimer er lagt ned i det vi måtte forlate for å flytte hjem - hjem til Huseby.

I dag 2010. Jeg er selv eier av gården nå. Jeg har, sammen med min mann, "tatt over" etter far. Mye er kanskje fortsatt som det var i landbruket. Men mye er helt forandret også. Du skal ha hodet ganske dypt i sanden om du ikke har fått med deg det.


I made this!





Ja, det er faktisk sant. Per Nikolai og jeg gjorde størsteparten av jobben i utstillingen på Eidsvoll 1814: Hvem bestemmer - hvem bryr seg. Det var mye pionerarbeid som ble lagt ned her:)


Eidsvoll 2005

Et travelt år! Hovedutstillingen på Eidsvoll 1814 var totalt på 600 kvadratmeter. Jeg var Art Director og ansvarlig for utstillingens design og prosjektledelse "i kulissene". Lærerikt, men også slitsomt. Det var et stort team, en stor jobb. I Hybris, firmaet som vi jobbet i den gang, ble det mange sene kvelder med Eidsvoll 1814 jobbing for Per Nikolai og undertegnede, samtidig som jeg studerte ved Master of management på BI.

Dette var det første samarbeidet med utstillingsarkitekt Jørn Refsnæs, siden har det blitt flere gode prosjekter der han har bidratt med sitt snitt: Lierne Nasjonalparksenter "Å leve av naturen - å leve med rovdyr" (2007), Gurisenteret på Smøla "Vinden forteller"(2009) og "Med båten gjennom strauman - en reise tilbake til Husøyvær" på Hamarøy (2010).

Til Louvre i dag.


Paris 2005


"Alt er i forandring."
Heraklit var svært opptatt av forandring i den sansbare verden. Alt er i forandring, mener han: Panta rei ="alt flyter". Vitenskapen er en forklaringsmodell, vi har behov for å "forstå" verden. Til dette trenger vi vitenskap. Tror vi?
Good morning Sunshine!

Oslo 2004

Oslo er best når folk er reist på ferie. Gatene er tomme, og påskesola har begynt å varme. Noen kafeer er stengt, men Falsen holdt stand denne dagen. Egentlig hadde vi det travelt med å pusse opp den nye leiligheten vår på Majorstuen, så jeg vet ikke hvordan vi havnet her...
V&A til inspirasjon.