11. januar 2014

#Supermat er #Grønnkål!

Med Aina Bartmann i Bondens butikk Vulkan. 
Januar er supermåneden for supermat. Vi ble invitert til Mathallen i Oslo for å promotere grønnkål denne måneden. Det er stor stas å få være med å løfte denne grønne supersaken opp og inn i norske kjøkken, igjen: For grønnkål er en gammel kjenning for mange, som nå blir trukket opp og inn i helt nytt lys av sunnhet og helse. Grønnkålen kommer!

Her på Huseby gård i Tjølling har vi dyrket grønnkål (både den lilla og den grønne) i flere år nå, og vi jobber for at kjennskapen til denne grønnsaken skal bli bedre. Grønnkål er veldig anvendelig og smaker også utrolig godt. Grønnkål er min klare favoritt nå om vinteren:)


"Forskning på grønnkål"

"Introduksjon til grønnkål"



Jeg vil sitere kjøkkensjefen på Gastronomisk Institutt som sier "grønnkål frest i hvitløk er det beste jeg får!" (Kilde: Morgenbladet 25. januar 2013)

PS: Grønnkål heter kale på engelsk. "Kale recipes" gir 32 millioner treff på Google. Grønnkål chips (kale chips) anbefales! Prøv grønnkål, da vel! - Just kale it!