8. oktober 2012

Knekkebrød oppskrift:

Dette er oppskriften på min mors knekkebrød. Jeg har bakt disse med stort hell. Enkelt og greit: og garantert godt!

4 dl sammalt rug, grov
4 dl havregryn
2 dl solsikkefrø
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
litt salt (1/4 ts)
7 dl vann

Bland det tørre. Tilsett vann, rør godt (valgfritt: tilsett gjerne litt tørket oregano, timian eller et annet krydder du synes er godt).

Fordel deigen/røren tynt på tre stekeplater som er dekket med smurt bakepapir. Strø gjerne over med mer frø/kjerner, for eksempel solsikkefrø, linfrø, gresskarkjerner, sesamfrø og/eller valmuefrø.

Stek knekkebrødet i varmluft 180 grader: ta platene ut etter ca 10 minutter - del opp med skarp kniv/pizzakniv(hjul) i ønsket knekkebrødstørrelse.
Settes inn i ovnen igjen og stekes videre i 35 minutter (de siste 15 minutter kan ovnsdøren gjerne være på gløtt).
Knekkebrødet skal være tynt og sprøtt. Oppbevares i  boks med lokk etter at det er avkjølt.