25. juli 2014

My love: Sweet Basil (Ocimum bacilicum), "skikkelig basilikum"



Opprinnelig indisk, men basilikum er vel, for mange av oss, først og fremst en smak av Italia:)
Urten gir ekstra god opplevelse brukt sammen med olivenolje, hvitløk, sitron, rosmarin og timian - og selvfølgelig, tomater.

En skulle tro at basilikum og tomater var blitt skapt for hverandre - det er en uslåelig smakskombinasjon: som i favoritten insalate caprese, tricolore og i utallige tomatsauser.
- Men visste du at denne urten også er fantastisk sammen med andre typiske norske sommersesong-grønnsaker: spesielt zucchini/squash og aubergine/eggfrukt, varme og kalde nypotet-salater (velg for all del alltid norske poteter!). Basilikum er også mye brukt i pastaretter, kan oppbevares i olje og kan også fryses. Det er bra, for sommersesongens basilikum er  en naturlig, god kilde på anti-oksidanter.